top of page

Onze theeën

Bij De Kruidenfee zijn we gepassioneerd door thee. We geloven dat thee een heerlijk en gezond drankje is dat kan worden genoten op elk moment van de dag.

 

Theesoorten

Thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant, Camellia sinensis. De smaak en kleur van thee worden bepaald door de manier waarop de bladeren worden verwerkt.

Zwarte thee

Zwarte thee is de meest populaire theesoort ter wereld. De bladeren van zwarte thee worden geoxideerd, waardoor ze hun donkere kleur en volle smaak krijgen. Zwarte thee wordt vaak gedronken met melk en suiker.

Groene thee

Groene thee is een lichte, verfrissende theesoort. De bladeren van groene thee worden niet geoxideerd, waardoor ze hun groene kleur en lichte smaak behouden. Groene thee is een goede bron van antioxidanten.

Oolong thee

Oolong thee is een theesoort die qua smaak tussen zwarte thee en groene thee in zit. De bladeren van oolong thee worden gedeeltelijk geoxideerd, waardoor ze een amberkleur en een rijke smaak krijgen.

Pu-erh thee

Pu-erh thee is een gefermenteerde theesoort. De bladeren van pu-erh thee worden gefermenteerd, waardoor ze een donkere kleur en een aardse smaak krijgen. Pu-erh thee wordt vaak bewaard in een speciale pot om de smaak te ontwikkelen.

Kruidenthee

Kruidenthee is gemaakt van bloemen, bladeren, wortels en andere planten. Kruidenthee heeft geen cafeïne en wordt vaak gedronken om te ontspannen of om gezondheidsvoordelen te behalen.

Fruitthee

Fruitthee is gemaakt van gedroogd fruit. Fruitthee is een heerlijke en verfrissende theesoort.

Speciallekes

Onze "speciallekes" zijn theesoorten waar een aroma aan is toegevoegd. Deze theesoorten zijn een heerlijke manier om nieuwe smaken te ontdekken.

Theetips

  • Voor de beste smaak gebruik je vers water dat niet te heet is.

  • De hoeveelheid thee die je gebruikt, hangt af van je persoonlijke voorkeur.

  • De tijd dat je de thee laat trekken, bepaalt de sterkte van de thee.

  • Je kunt thee meerdere keren zetten, maar de smaak zal elke keer iets minder worden.

Onze theefilosofie

Wij geloven dat thee een heerlijk en gezond drankje is dat kan worden genoten op elk moment van de dag. We zijn gepassioneerd door thee en we vinden het belangrijk om de beste thee te vinden voor onze klanten.

We werken samen met gecertificeerde leveranciers  om de beste thee te vinden voor onze klanten. We gebruiken alleen de beste ingrediënten en we zorgen ervoor dat onze thee vers en van hoge kwaliteit is.

We hopen dat je net zoveel van onze thee zult genieten als wij.

bottom of page