top of page
Zoeken

Hoe gezond is Mate thee?


Is Mate gezond?

Mate is een theeachtige drank die vooral in Argentinië, Paraguay, Uruguay en in het zuiden van Brazilië wordt gedronken. Het staat voor kruidenblaadjes (Yerba) in een drinkkop (Mate). Oorspronkelijk overgiet men de mate met heet water en drink het door een ‘bombilla’ (filterrietje).Er zijn ook een aantal Yerba Mate thee beschikbaar in theezakjes, waardoor het minder moeite kost om de thee te maken.

Het drankje zit boordevol vitaminen en mineralen (24 stuks – 11 polyfenolen en 15 aminozuren) en hierdoor wordt Mate vaak gezien al een goede gezondheidsthee.

Qua smaak is het vaak een drank die mensen moeten leren drinken. Het is wat bitter, aardachtig en grassig van smaak. Afhankelijk van het merk en soort kan het zijn dat de smaaktonen wat verschillen. In de mate's die ik heb is een extra frisse smaak zoals citroen, of sinaasappel toegevoegd. Zo heeft het een een smaakcombinatie van groene thee en fruit.

 

Voordelen Yerba Mate thee

Yerba Mate zit vol met anti-oxidanten

Yerba Mate is rijk aan anti-oxidanten. Het bevat zelfs meer dan +/- 90% aan anti-oxidanten in tegenstelling tot groene thee. Zo draagt het bij om je immuunsysteem te versterken.

 

Het is goed voor je hart- en bloedvaten

Het stimulerende effect van de stof Xanthine kan in combinatie met minerale zouten ervoor zorgen dat het bijdraagt aan een betere werking van de hart- en bloedvaten.

 

Zoals je leest heeft Mate veel voordelen. Je kunt het dan ook gerust benoemen tot één van de gezondste dranken ter wereld.


Mate en vetverbranding

Mate kan de stofwisseling verhogen, waardoor vetverbranding sneller gaat.


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page